Dragii mei, stiu ca marea majoritate e dornica sa ajunga macar o data in viata in tara tuturor posibilitatilor (USA); eu am avut curiozitatea de a vizita Canada, tara scaldata de trei oceane (est, Oceanul Atlantic; nord, Oceanul Arctic; vest, Oceanul Pacific) si va recomand sa o alegeti pe viitor ca destinatie turistica

Am avut la dispozitie 7 zile, prieteni buni alaturi si o dorinta sa o descopar geografic, cultural, turistic, gastronomic

Am locuit in casa mostenita de Jacqueline in Vancouver si in acea saptamana am avut ce vizita, cumpara sau degusta si in Montreal, Quebec, Ottawa si Toronto

Astazi va povestesc despre Vancouver, care are un farmec aparte si unde influentele asiatice se regasesc in Cartierul chinezesc: gradini chinezesti, patiserii cu produse specifice dulci, chiar rate atarnate la ferestrele unor magazine

, produse de medicina traditionala; Parcul Reginei Elisabeta e un loc unde poti admira o superba gradina inconjurata de stanci si plante rare, dar si o gradina in stil oriental cu fantani si mici lacuri, precum si Sera Bloedel, unde se afla specii de pasari tropicale si flora din trei zone climatice; am vizitat Muzeul de Antropologie, Muzeul Maritim, Gradina Botanica Van Dusen, Acvariu, Galeria de Arta Vancouver, Podurile suspendate Capilano si Lynn Valley, Parcul National Pacific Rim, am facut schi nautic pe Lacul Okanagan, iar prietenii mei au jucat golf

Pentru doamne, pasionate de schopping, in zona Gastown veti gasi magazine cu suveniruri si nu numai, cafenele; m-am plimbat pe plajele de nisip, am admirat ambarcatiunile de agrement ancorate in golf

Poate ca cei pasionati de sporturile de iarna vor ajunge in Vancouver, gazda Jocurilor Olimpice de Iarna in 2010